Foto: SVT

Gif Sundsvalls skuld till kommunen på väg till inkasso

Publicerad

Ekonomiskt krisande Gif Sundsvall har en obetald skuld till kommunen på 250 000 kronor.
Nu är den på väg till inkasso.
– Jag förutsätter att de jobbar för att lösa det här så att de kan reglera sin skuld gentemot kommunen, säger Jonas Walker, direktör på Kultur och fritid i Sundsvall.

Skulden till kultur och fritid förföll den 30 april i år. Den gäller framför allt hyreskostnader. Kommunen har skickat ut en påminnelse om den obetalda fakturan och nu är den på väg till inkasso.

– Inkassokravet går ut i morgon (läs fredag) och då kommer vi att behöva agera, säger Jonas Walker, direktör på Kultur och fritid i Sundsvall.

Han fortsätter:

– När en faktura har gått vidare till inkasso går vi ut med ett brev till föreningen och uppmärksammar dem om hur det ser ut och lägger även fram ett datum när man måste komma in med en lösning på att betala sina skulder.

Trovärdig plan

Om skulden inte betalas riskerar klubben bland annat att stängas av från att boka tider på kommunens anläggningar.

– Jag förutsätter att de jobbar för att lösa det här så att de kan reglera sin skuld gentemot kommunen. Vi kan inte annat att göra en att följa de rutiner som finns beslutade för det här, säger Jonas Walker.

Ingen särbehandling

Han betonar att klubben inte särbehandlas för att det är en elitklubb, utan de hanteras på samma sätt som alla andra föreningar i kommunen.

– Det är lika för alla. Det finns en rutin som vi följer, att när en faktura förfaller så hanteras det som andra fakturor, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer