Erika Grahm spelar sitt elfte slutspel med Modo hockey Foto: Jessica Gow/TT

Grahm lämnar Modo efter 13 säsonger

Uppdaterad
Publicerad

Efter 13 säsonger i klubben.

Nu lämnar kaptenen Erika Grahm Modo för spel i Brynäs.

– Jag vill tacka för fantastiska år i Modo Hockey och min kärlek till föreningen kommer inte att förändras även om jag nu lämnar Örnsköldsvik”, säger hon till klubbens webbplats.

Hon hade varit klubben trogen hela sin karriär och gjort över 300 matcher i SDHL/Riksserien och i slutspelet.

Men nu går flyttlasset söderut för landslagsforwarden Erika Grahm, som varit kapten i Modo de senaste åren.

– Det var verkligen ett svårt beslut att ta där jag har haft många sömnlösa nätter. Jag gör den här förändringen för att utvecklas som människa och det är en bra tidpunkt i mitt liv med nya utmaningar, inte minst utanför isen. Jag har även min sambo i närområdet vilket gjorde beslutet mer naturligt”, säger Grahm till klubbens webbplats.

”Väldigt tråkigt”

En av höjdpunkterna i klubben var SM-guldet 2012. Modos sportchef Björn Edlund om beskedet:

– Det här är en väldigt tråkig dag för Modo Hockey och då inte bara på grund av att Erika är en framstående spelare utan även att hon varit en motor i föreningen under väldigt lång tid. Vi önskar henne all lycka till i framtiden och vet att hon kommer att vara en viktig del av svensk damhockeys utveckling under många år”, säger han.

Hon har skrivit på ett två år långt kontrakt med sin nya klubb och kommer också få en nyckelroll i deras nysatsning på tjej- och damverksamheten. Och i förlängningen posten som sportchef.

– Erika och Brynäs IF:s gemensamma mål är att hon under tiden växer och utvecklas i föreningen för att i framtiden bli sportchef för Brynäs IF, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling Brynäs IF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.