Granskning av SCA frias

Uppdaterad
Publicerad

Pressens opinionsnämnd, PON, ser ingen anledning att klandra Svenska Dagbladet för artiklarna om SCA och dåvarande styrelseordföranden Sverker Martin-Löf.

I sin granskning skrev Svenska Dagbladet om hur företagets affärsflyg användes, om representation och om jaktresor. Det var den omskrivne, dåvarande ordföranden i SCA, Sverker-Löf som anmälde artiklarna via sitt ombud advokat Percy Bratt.

Privat nyttjande

De menade att tidningen insinuerade ett privat nyttjande av SCA:s resurser. I anmälan framhävde de dessutom att Martin-Löf inte ska ha fått adekvata möjligheter att bemöta kritik och anklagelser. Men Pressens opinionsnämnd intar samma ställning som Pressombudsmannen tidigare meddelat i ärendet.

Skandal kring SCA affärsflyg

Tidningens uppgifter korrekta

Det konstateras att Sverker Martin- Löf vid tidpunkten för publiceringarna var en central person i svenskt näringsliv, med en rad betydande uppdrag. Med rollen följde att han fick acceptera ingående granskning. Man konstaterar också att tidningens uppgifter, i de delar de kunnat kontrollerats, i allt väsentligt visat sig korrekta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandal kring SCA affärsflyg

Mer i ämnet