Det var här ett bråk mellan 15-20 personer uppstod och en av de inblandade drog pistol och sköt. Foto: SVT/Hans Lindblom

Skottlossning i Sollefteå efter storbråk – en gripen misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen började ett 15-20-tal personer bråka mitt i centrala Sollefteå. I samband med det ska en person hotat de andra och avlossat ett skott. Men ingen ska ha blivit träffad. 

Larmet inkom till polisen strax innan 23.45 på lördagskvällen. Enligt polisen ska det ha uppstått en ordväxling mellan ett antal personer och i samband med det ska flera av dem blivit hotade med ett skjutvapen. 

– Vi har två gripna och kommer att utföra en kriminalteknisk undersökning under dagen, säger Stefan Sundberg, jourhavande förundersökningsledare vid polisen. 

Skottlossning i Sollefteå

Försök till mord

Två anmälningar gällande hets mot folkgrupp upprättades i samband med händelsen. En man i 25-årsåldern ska sitta gripen misstänkt för försök till mord, grovt vapenbrott och olaga hot. Brottsrubriceringen kring hot mot grupp kan komma att ändras till hets mot folkgrupp. 

Ytterligare en man, i 30-årsåldern, greps misstänkt för hets mot folkgrupp. 

– Händelsen inträffade på en parkering vid en mataffär, och nu kommer vi att hålla förhör med personerna. Därefter får vi se vad det visar, säger Stefan Sundberg.

Husrannsakan

Polisen ska ha gjort husrannsakan i en bil som den misstänkte 25-åringen ska ha färdats i, samt i en bostad.

– När mannen började skjuta så brottade de andra ned honom. Ingen kom till skada, säger Stefan Sundberg.

Finns det något som tyder på att de som greps och de andra tillhörde samma grupp?

– Det finns det väl inget som tyder på. Det uppstod tumult på parkeringen.

Strax innan lunch hade polisens kriminaltekniker varit på plats och undersökt platsen. De var enligt SVT:s reporter på plats förtegna i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Sollefteå

Mer i ämnet