Securitas patrullerar dygnet runt utanför asylboendet i Hågesta Foto: SVT

Migrationsverket svarar på Sollefteås brev om oroligheterna på asylboendet

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Migrationsverket svarat på Sollefteå kommuns krav på förbättringar av situationen på asylboendet Hågesta, i Sollefteå. Flera åtgärder planeras.

”En sådan förändring är en justering av antalet boende för att minska trycket”, skriver regionchef Håkan Hansi, i ett svar till kommunen.

Migrationsverket säger sig ha förståelse för oro i Sollefteå beträffande situationen på asylboendet Hågesta.

”Vi är fullt medvetna om att den pressade situation som våra sökande befinner sig i kan ge reaktioner och frustration”, skriver Håkan Hansi, regionschef för Migrationsverket i region Nord.

Skottlossning i Sollefteå

Samtidigt jobbar Migrationsverket vidare med aktiviteter, dygnet runt-bevakning och att hitta de individer som inte kan bete sig, uppger han.

Ser redan resultat

Enligt Håkan Hansi ser Migrationsverket redan idag att situationen är lugnare. På kommunen hoppas man att även medborgarna känner av detta.

 John Åberg, vice ordförande för kommunstyrelsen i Sollefteå är nöjd med Migrationsverkets svar.

-  Det känns bra att Migrationsverket delar vår syn och nu är det upp till myndigheten att agera. Hur Migrationsverket organiserar verksamheten är oerhört viktigt. Staplar man pressade unga män på varandra utan något konstruktivt att göra uppstår sådana här situationer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Sollefteå

Mer i ämnet