Foto: TT

Hade sås i städhink och fuskade med menyn

Uppdaterad
Publicerad

Två pizzerior i Sundsvall har fått anmärkningar efter oanmälda inspektioner från miljökontoret. Bland annat förvarades sås i en städhink och inlagda jalapeños förvarades i hinkar gjorda för majonnäs.

Enligt inspektionen framkom bland annat att kylskåpet på ena pizzerian var dåligt rengjord och att degblandaren hade ingrott smuts efter kanterna.

Vidare konstaterades att konsumenterna vilseleds av det som presenteras på menyn. Dels stod det att man kunde bli serverad krabba, i stället serverades crabfish. Dels stod det också att man kunde få parmaskinka serverad men det var endast en enklare lufttorkad skinka, och fetaosten var salladsost. Miljökontoret hade redan tidigare varit där och poängterat att det var smutsigt, dock hade det vid inspektionen inte rättats till. Om inte felen rättas till nu kan det bli aktuellt med föreläggande.

Sås i hink

Också en andra pizzeria i Sundsvall visade sig ha en mängd brister vid en oanmäld inspektion. Man återanvände bland annat plastförpackningar, använde förpackningar som inte var avsedda för livsmedlet som låg i förpackningen, och man hade inte heller några termometrar. Utöver det var lokalen smutsig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.