Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Håkan berättar att alla tankar efter olyckan är hanterbara, men att första natten var det svårt att somna. Foto: SVT

Håkan och Jonas räddade en man ur vattnet vid skoterolyckan i Sörfors utanför Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Håkansson fick en dramatisk avslutning av lördagen förra helgen, när ett skoterekipage gick genom isen nära deras hus i Sörfors utanför Sundsvall. De lyckades rädda en person, medan en annan omkom.

Ylva Håkansson hörde rop på hjälp nedifrån sjön Marmen utanför deras hus i Sörfors. När sonen Jonas och pappa Håkan kom ned till sjön fick de se två personer som hade gått genom isen med en skoter.

En person gick att rädda, tack vare deras snabba insats. Men en man omkom vid samma händelse.

– Vi klädde på oss snabbt och jag lyckades få med mig en bra pannlampa och en räddningslina som vi har bredvid ytterdörren. Tur var ju det, annars tror jag inte att det hade gått lika bra, säger Håkan Håkansson.

Svensk hjälte

Han berättar att Aftonbladets gala Svenska hjältar hörde av sig och intervjuade honom om händelsen.

– Jag känner mig inte som någon hjälte, jag gjorde vad jag hoppas att de flesta människor gör vid ett sådant här tillfälle, säger Håkan Håkansson.

Se klippet ovan när Håkan berättar om kvällen då skoterolyckan ägde rum.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.