Historiens största Melloscen byggs i Örnsköldsvik

Uppdaterad
Publicerad

Sedan söndag kväll har det varit febril aktivitet i Fjällräven Arena i Örnsköldsvik. Scenen står nu klar och nu återstår fintrimning innan det är dags för repetitioner med artisterna.

Melodifestivalens genom tiderna största scen, har precis tagit form i Fjällräven Arena i Örnsköldsvik. Men först i morgon torsdag släpps artisterna upp på den imponerande skapelsen.

– Artisterna torr-repar i en lokal i Övik där man tejpat upp scenen så de kan känna in sig lite. De jobbar med numret helt enkelt, berättar Cecilia Zollitsch, produktionsledare.

Foto: SVT

Det krävs elva trailers för att få med alla delar till scenen, allt ljus, ljud, video och andra nödvändigheter för en mellosändning.

Vad tycker du om att vara ute och resa så här?

– Det är mitt jobb, det är vad jag gör, en livsstil, säger Erik Blomdahl, teknisk produktionsledare.

Melloscenen

Scenen: Bredd 30 meter

Artisternas spelyta 14 gånger 14 meter

Catwalken är ca 20 m lång i en hästskoform.

Videoytor: 68 LED-rutor, börjar längst bak på scenen nio meter högt fortsätter nedåt mot publikplats där den slutar på arenagolvet.

LED-rutorna står på kolonner (de högst placerade hänger). Kolonnerna är 1m2 i bas och står 1 m ifrån varandra.

Scenytan och kolonnerna är svarta i olika glans.

Greenroom: är placerad i arenans andra ände bland publiken på golvet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.