Foto: Fredrik Israelsson

Här får Kerstin, 92, hjälp av Henrik med matkassen

Uppdaterad
Publicerad

Efter att SVT berättat om 92-åriga Kerstin som skulle tvingas betala 370 kronor för att få hjälp med att handla har engagemanget från tittare och läsare varit stort. Idag fick Kerstin en matkasse levererad av Henrik Holmsten, en av alla som reagerat. – Fantastiskt, säger Kerstin.

Responsen på rapporteringen om Kerstin Hedman har varit enorm. Henrik Holmsten var en av de första som erbjöd sig att hjälpa till och idag var SVT med när han lämnade över en matkasse till Kerstin.

– Jag vill gärna ställa upp och jag vet att det finns andra som gör det också, säger Henrik.

– Det är skönt att det finns snälla människor, konstaterar Kerstin.

Reagerade på publiceringen

Precis som många andra reagerade Henrik på uppgifterna om att Sundsvalls kommun tar betalt enligt hemtjänsttaxan på 379 kronor per timme när äldre människor behöver hjälp med att gå till affären för att inte riskera att smittas av coronaviruset.

– Jag kan förstå att det är många som inte klarar av en sådan kostnad, säger Henrik.

Kommunens vändning

Efter SVT:s rapportering har Sundsvalls kommun gått ut med information om att äldre människor som normalt sett inte behöver hjälp med att handla, som i Kerstins fall, nu ska få hjälp med inköpen gratis.

– Det är ju inte bara jag som behöver hjälp, det är många andra i samma situation så det måste vara jättebra, säger hon om kommunens vändning i frågan.

Se när Henrik Holmsten levererar matkassen till Kerstin i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.