Melodifestivalen tillbaka till Örnsköldsvik – får arrangera semifinal Foto: Thomas Sundberg/SVT

Här hålls Melodifestivalens deltävlingar 2023 – Örnsköldsvik får behålla semifinalen

Publicerad

2022 års Melodifestivalenturné ställdes in – men nästa år bär det av ut i vårt avlånga land igen.

Nu är det klart var de respektive deltävlingarna ska hållas – och Örnsköldsvik får behålla Semifinalen som skulle ha hållits i Hägglunds Arena förra året.

Att Göteborg, Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och Stockholm skulle stå värd för Melodifestivalens deltävlingar 2023 har varit klart sedan länge. Anledningen är att 2022 års turné, där nämnda städer skulle ha stått värd för deltävlingarna, ställdes in – men värdskapet har helt enkelt bara flyttades fram.

Ordningen bland städerna har däremot gjorts om något.

Turnén 2022 var tänkt att inledas i Malmö, men nu blir det Göteborg som får inleda musiktävlingen. Och i stället för att deltävlingarna skulle avslutas i Lidköping, faller den lotten nu på Malmö.

Men semifinalen, som tidigare hette Andra chansen, kommer fortsatt att hållas i Örnsköldsvik.

Finalen avgörs sedan i Friends arena, där vinnaren av Melodifestivalen 2023 utses. Och årets programledare blir en duo, Farah Abadi och Jesper Rönndahl.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer