• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. För mer information lyssna på P4 Sveriges Radio eller gå in på Lekebergs kommuns hemsida. Läs mer

Foto: TT/montage

Har just du en av kommunens julgranar på din tomt?

Publicerad

Har du en, eller kanske flera, oönskade jättegranar på din tomt i Sundsvallsområdet? Kanske kan du slå två flugor i en smäll: bli av med dem, gratis och besvärsfritt – plus att du bidrar till julstämningen i stan.

Just nu erbjuder sig Sundsvalls kommuns gatuavdelning att hjälpa fastighetsägare att bli av med granar som de inte vill ha på sin tomt för att på så sätt skaffa julgranar till stadens torg utan att behöva köpa in dem med skattemedel.

– Vi söker sju julgranar, modell större, till våra torg. Men de måste vara lämpliga så vi måste inspektera dem först , säger vägingenjör Kalle Krona.

Den största på torget

Sundsvalls kommun uppmanar nu tomt- och markägare att ta kontakt om man har en stor gran på tomten – i så fall kan man få den fälld och borttransporterad, om den skulle passa som kommunal julgran.

Den största av de sju som väljs ut placeras på Stora torget och tänds på lyslördagen helgen före första advent.

Ett flertal har hört av sig

Och Sundsvallsborna verkar nappa på erbjudandet. På bara några timmar under onsdagseftermiddagen hade flera hört av sig.

– Det är sex-sju stycken som har ringt, och fler lär det kanske bli. Men vi måste som sagt åka dit och titta först, säger Kalle Krona till SVT Västernorrland.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer