Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vi lät Erika Utterberg från Alnö testa vår valkompass – för henne prickade den helt rätt. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

SVT:s valkompass är lanserad – se när den testas i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Med några månader kvar till valet lanserar SVT sin valkompass. Där kan du testa vilket politiskt parti som står närmast dina värderingar. Vi gick ut på Sundsvalls gator för att visa kompassen för länsborna.

– Det är ett bra hjälpmedel om man inte är jätteinsatt i politiken och inte följer debatterna, säger Erika Utterberg från Alnö.

På cirka femton minuter får du ett resultat över vilka partier som tycker likt dig i olika politiska sakfrågor inför valet som stundar i september. Du kan göra undersökningen på nationell nivå, men även lokalt och regionalt.

Säkerligen är många osäkra på vilket parti som ska få deras stöd.

Val 2022

– Jag har ingen aning just nu, jag är inte så inne i politiken. Men jag ska använda valkompassen och så ska jag läsa på lite själv också, säger Erik Larsson från Sundsvall.

Har du koll på politiken lokalt i din kommun och region? Testa valkompassen via länken här nedan, för att bli överaskad eller för att få ett väntat resultat.

Se Erika Utterberg reagera på sitt resultat i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2022

Mer i ämnet