Skogsägare sågar Norrskog

Uppdaterad
Publicerad

I samband med Norrskogs medlemsmöte i Ånge på onsdagskvällen framfördes hård kritik mot Norrskogs ledning.

Deltagarna på mötet var delägare i Norrskog och många hade synpunkter på hur det medlemsägda företaget styrs. Det kom bland annat kritik mot att Norrskog hävdar att det råder råvarubrist samtidigt som skogsägare vittnar om att de aldrig blivit tillfrågade om de har skog att sälja.

– Jag har aldrig en enda gång fått ett personligt telefonsamtal där de frågat om jag vill sälja min skog till Norrskog och jag frågade här på mötet om någon fått ett telefonsamtal med den frågan. Det var en dam som räckte upp handen, säger Håkan Sjölander som är skogsägare, medlem i Norrskog men också den som varit mest aktiv i kritiken mot nedläggningen av sågen i Östavall

Östavallssågen

Tillbakavisar kritiken

Norrskogs ordförande Stig Högberg tillbakavisar kritiken och menar att man inte jobbar på det viset.

– Vi har kontakt med våra medlemmar konstant, under fjolåret lanserade vi vårt hållbarhetsavtal som byggde på att man skrev på ett femårigt avtal för leveranser med rätt bra villkor. Vi har också haft olika premier som går ut till våra medlemmar, så att inte vi skulle kommunicera med våra medlemmar är inte sant, menar han.

Hör mera om kritiken och Norrskogs uppfattning i frågan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Östavallssågen

Mer i ämnet