Katarina Jonsson, Brygghuset och Petra Forsström, näringslivschef i Härnösand Foto: Tiffany Lind, SVT

Härnösand välkomnar finlandsfärja med öppna armar

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsförmiddagen kommer finlandsfärjan Silja Symphony lägga till i djuphamnen i Härnösand. Totalt kommer uppemot 1400 passagerare sedan lotsas runt i Härnösand och resten av Höga kusten.

Petra Forsström, näringslivschef i kommunen, anser att både Härnösand och Tallink Silja har gjort vad de kan för att det ska bli så coronasäkert som möjligt, trots att kryssningsfartyget kommer med uppemot 1 400 passagerare.

– På varsitt håll har vi vidtagit ett helt batteri av viktiga åtgärder. Men det viktiga är ju att vi håller avstånd och tvättar händerna och är rädda om varandra, säger Petra Forsström, näringslivschef Härnösands kommun.

Tillsätter trygghetsvärdar

Förutom att Härnösands kommun har satt in fler turbussar där passagerarna kan sitta på vartannat säte, så har de även satt upp skyltar som påminner om att hålla avstånd och ha en god hygien.

Utöver det har kommunen även ordnat med trygghetsvärdar som bland annat ska lotsa runt turisterna för att undvika att det blir folksamlingar.

Goda rutiner kring viruset

Även Länsmuseet och restaurangen Brygghuset välkomnar finlandsfärjans passagerare, eftersom de har jobbat utefter Folkhälsomyndighetens rekommendationer i flera månader nu och känner att de har goda rutiner trots smittorisken.

Se klippet och hör personalen berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.