”Jag är djupt imponerad av emottagandet”, säger Roland Bång, förvaltningschef Foto: SVT

Härnösands gymnasium håller öppet under kvällen

Uppdaterad
Publicerad

Efter polisinsatsen på Härnösands gymnasium under onsdagen har skolans krisledning beslutat att hålla skolan öppen för att kunna stötta elever, vårdnadshavare och personal.

Skolan håller öppet fram till kl 20. På plats finns skolans krisgrupp för att ta emot de som behöver prata eller är i behov av stöd. Detta efter att en person med vapenliknande föremål rört sig på skolans område. Även verksamhetschefen, Roland Bång finns på plats.

– Det har kommit flera elevgrupper och även vårdnadshavare för att samtala och erbjudas krisstöd. Jag är djupt imponerad av emottagandet. Det är lugnt och städat, säger han.

Polisinsats på Härnösands gymnasium

När skolan startar igen på torsdag morgon kommer krisledningen, polis och personal ta emot eleverna för att informera och stötta.

– Det är nog många som har frågor efter en natts sömn och vi får en möjlighet att nå alla elever. Därför finns vi på plats imorgon också, säger Roland Bång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polisinsats på Härnösands gymnasium

Mer i ämnet