Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Att en ryttarklubb ordnar ett projekt för att främja psykisk hälsa tycker Johanna och Maggan är självklart – hör dem berätta mer i klippet. Foto: Julija Sidner/SVT

Hästar i Örnsköldsvik ska hjälpa mot psykisk ohälsa

Uppdaterad
Publicerad

Barn och unga som bland annat lever med psykisk ohälsa och som har det tufft ekonomiskt kommer under 2024 få möjlighet att delta i projektet Främja, som drivs av Örnsköldsviks ryttarklubb.

Främja är ett projekt som drivs av Örnsköldsviks ryttarklubb och som går ut på att skapa gratis aktiviteter för barn och unga i Örnsköldsviks kommun. Projektet drar igång under hösten 2024 men med en informationsträff redan i slutet på maj.

– Vi startar det för att öka gemenskapen och vi vill vara med och bidra till att fler barn och unga får möjlighet till en meningsfull fritid, säger föreningsutvecklaren Maggan Eriksson-Bech.

”Stallet är en fantastisk miljö”

Även om projektet är riktat mot alla barn och unga i kommunen, märker klubben att fler har tuffare ekonomi och lever med psykisk ohälsa, vilket är bakgrunden till att Främja dras i gång.

– Hästarna och stallet är en fantastisk miljö och hästarna är fantastiska på att möta olika typer av människor. Vi har också lokaler, kunskap och personal att kunna ta emot, säger verksamhetschefen Johanna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.