Konflikten mellan grannarna var ovanligt hätsk – grannens två övervakningskameror riktade mot offrets hus spelar en viktig roll i åtalet. Foto: Ur polisens förundersökning

Hätsk grannkonflikt tros ha lett till brutalt mord

Uppdaterad
Publicerad

Den 70-årige mannen mördades med tio knivhugg i bröstet – en tidigare ostraffad kvinna har åtalats för mordet. En ovanligt infekterad grannkonflikt tros ligga bakom.

Idag startar en mordrättegång vid Ångermanlands tingsrätt som kan beskrivas som en tragisk epilog på en ovanligt bitter konflikt mellan grannar som varat flera år – och som handlar om pengar och relationer.

Det var på nyårsnatten 70-åringen mördades i sitt hem på en mindre ort i Sollefteå kommun.

Mord i Sollefteå

Den mordmisstänkte, en tidigare ostraffad kvinna strax under 50 år, har länge haft en ansträngd relation till mannen.

Övervakningskameror centrala i åtalet

Övervakningskameror riggade på två fastigheter som tillhör en granne spelar en avgörande roll i konflikten – och för åtalet.

Tack vare kamerorna har polisen kunnat registrera händelseförloppet under mordnatten närmast i detalj.

Två åtalas för medhjälp

Förutom mordåtalet mot kvinnan åtalas två män i 50-års åldern för grovt skyddande av brottsling. De ska ha försökt undanröja bevis efter mordet. Bägge männen är vänner till kvinnan.

En av männen har dessutom hotat att döda åklagaren i målet.

Följ rättegången idag – här på vår nyhetswebb.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Sollefteå

Mer i ämnet