Häktespersonalen informerade åklagaren om dödshoten Foto: SVT

Dödshotade åklagare efter mord i Sollefteå – döms till böter

Uppdaterad
Publicerad

Han satt häktad misstänkt för att ha förstört bevis mot en kvinna som begått ett knivmord. I häktet fällde han en replik om åklagaren: ”Henne skulle man skära halsen av”, nu fälls han också för hot mot tjänsteman.

Mannen är i 50-årsåldern och bor i en mindre ort i Ångermanland. Under nyårshelgen knivmördade en kvinnlig bekant till mannen hans granne med tio knivhugg.

Efter mordet hjälpte mannen sin kvinnliga bekant genom att medverka till att bevis i form av en övervakningsfilm förstördes. De glömde dock en annan övervakningskamera vars film blev det avgörande beviset mot kvinnan i den efterföljande mordrättegången.

Arg över häktning

Mannen häktades kort efter mordet och placerades på häktet i Saltvik. Efter en förhandling via videolänk där det beslutades att han skulle vara fortsatt häktad vände sig mannen till en kriminalvårdare och sa ”Henne skulle man skära halsen av” med hänvisning till åklagaren i fallet. Mannen har sedan i förhör erkänt att han uttalat sig som beskrivits men nekar till brott eftersom åklagaren inte hörde honom.

För en månad sedan dömdes han av Ångermanlands tingsrätt till sex månaders fängelse för grovt skyddande av brottsling. Till det kan han nu lägga sextio dagsböter á femtio kronor för hot mot tjänsteman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mord i Sollefteå

Mer i ämnet