Hemtjänsten i Härnösands kommun fokuserar på att förse brukarna med vätska och minskar därför städinsatserna. Foto: SVT, TT

Hemtjänsten i Härnösands kommun minskar städinsatserna – prioriterar vätska till brukarna

Uppdaterad
Publicerad

Hemtjänsten i Härnösands kommun drar ner på städinsatserna och fokuserar i stället på att brukarna får i sig tillräckligt med vätska för att klara värmen, det meddelar kommunen på deras hemsida.

Det har varit höga temperaturer i juni månad och det innebär ökad påfrestning på kroppen – vilket kan ge problem för riskgrupper framför allt. Därför drar hemtjänsten ned på städinsatserna för att se till att brukarna får i sig tillräckligt med vätska.

”Vi följer väderprognoserna noga för att se när vi kan återgå till normalläge, men brukarnas hälsa går alltid först. Vi fortsätter att prioritera vätska och svalka så länge vi bedömer att det är nödvändigt”, säger Maritha Nordin, verksamhetschef för hemtjänsten i Härnösands kommun, till kommunens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.