Foto: TT

Hittades död under snöovädret – nu misstänker polisen brott

Publicerad

Under förra veckans kraftiga snöoväder hittades fem personer döda i Västernorrland. Nu misstänker polisen att det kan föreligga brott i åtminstone ett av fallen, skriver Allehanda.se.

En av de fyra äldre personerna som dog under snöovädret var en kvinna i Kramfors. Enligt tidigare uppgifter ska hon ha åkt sjuktaxi under torsdagskvällen, men hon kom aldrig hem. Först misstänkte polisen inget brott, men nu efter helgen rubriceras ärendet som vållande till annans död.

Tre av de som dog i länet hittades utomhus i Ångermanland.

– Kvinnan blev hemskjutsad och avlämnad en kort bit från bostaden. Men hon kom aldrig hem och därav är det i nuläget rubricerat som vållande till annans död, säger Bo Nordqvist, förundersökningsledare vid polisen, till Allehanda.se.

Det var en av länstrafiken Din turs transporter som körde kvinnan hem.

– I och med att det är ett dödsfall blir det en polisutredning och det vi känner till ser vi till att polisen får veta, säger Hans Fälldin, Din Tur till SVT Nyheter Västernorrland.

Ingen misstänkt

Enligt polisen ska det inte finnas någon utpekad misstänkt, men polisen säger att det finns grund att tro att någon inte kan ha fullgjort sina plikter.

Kvinnan ska nu obduceras vid Rättsmedicinalverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet