Foto: SVT

Hockeykillar på hal is

Publicerad

Konståkningsklubbens show får förstärkning från dansanta hockeyspelare.

Till helgen är det dags för årets upplaga av konståkningsklubben Iskristallens show. Förutom runt 70  barn och ungdomar från klubben är ett tio-tal hockeyspelare från Sundsvall hockey med på isen.

– Jag tycker det är jättekul. Dels får vi väldigt bra sammanhållning med tjejerna sedan tycker jag det är kul att dansa, säger Joakim Seger som vanligtvis är forward i Sundsvall Hockeys J20-lag.

Inga danssteg i hockey

Till vardags delar de omklädningsrum och ishall, till helgen åker de tillsammans i isshowen Lejonungen i Sundsvall.

Den första akten har fokus på sagovärlden och är en egen tolkning av Disneys Lejonkungen – av KK Iskristallen kallad Lejonungen. Andra akten blandar olika shownummer och det är då hockeykillarna från Sundsvall hockey är med. Och visst är det skillnad mellan konståkning och ishockey, tycker Joakim Seger.

– Det är många fler moment att hålla reda på. Och så blandar man skridskoåkning och danssteg vilket vi inte gör när vi spelar hockey.

Håller sig till hockey

På frågan om han kan tänka sig att fortsätta med konståkning är svaret tydligt.

– Jag håller mig till hockeyn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.