Foto: SVT / arkiv

Höga besökssiffror på länsmuseet i sommar

Publicerad

Länsmuseet på Murberget i Härnösand har haft en mycket bra sommar när det gäller antalet besökare. 13 000 fler besökte museet i år jämfört med förra sommaren.

– Det är jätteroligt att så många besökt oss under sommaren. Vårt hårda arbete för att skapa arrangemang och utställningar av hög kvalitet har givit resultat, säger länsmuseichef Jenny Samuelsson i ett pressmeddelande.

Bland annat har flera publikdragande utställkningar har visats parallellt på Murberget i sommar – ID:Trans av Elisabeth Olsson Wallin, en Arne Jones-utställning, Badmode och kroppsideal och specialutställningen om Mannaminne och Anders Åbergs konstnärskap.

Värmen skrämde inte bort besökarna

– Vi trodde ett tag att värmen skulle minska besökarantalet på friluftsmuseet under juli månad framförallt, men så blev det inte, säger Jenny Samuelsson.

På Murbergets fäbodvall har dock antalet besökare minskat markant. Enligt länsmuseets ledning beror det på att den bonde med familj som bodde på fäbodvallen med sina djur under förra sommaren inte fanns på plats i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.