Migrationspolitik och djurskydd är de stora frågorna i Gustav Kasselstrands parti. Foto: SVT

Högerextremister valtalar i Sundsvall

Publicerad

”Återvandingsturnén” kallar högerextrema Alternativ för Sverige sin kampanj. På lördagsförmiddagen har de möte i centrala Sundsvall.

Det nybildade partiet Alternativ för Sverige beskrivs som en ”argare” version av Sverigedemokraterna som besökte Sundsvall på fredagen. Partiledaren Gustav Kasselstrand var tidigare Sverigedemokrat, bland annat ordförande i Sverigedemokratisk ungdom, men uteslöts från partiet efter att alltmer ha rört sig åt det högerextrema hållet. Efter det skapades utbrytarpartiet Alternativ för Sverige.

Partiet har uppmärksammats i sommar för att de använt sig av logotyper för sina budskap som är snarlika svenska myndigheters som Migrationsverket och Socialstyrelsen vilket kan vara ett lagbrott.

Valturnén inleddes i Stockholm 11 augusti och har nu kommit till Sundsvall. Enligt P4 Västernorrland har man sökt och fått mötestillstånd från Polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Sundsvall

Mer i ämnet