Bilder ur polisens förundersökning. Pistolerna som visade sig vara de som använts vid mordet hittades längs vägen från brottsplatsen till huset där de misstänkta männen greps. Foto: Polisen

Högsta domstolen prövar inte domen för dödsskjutningen i Nacksta

Uppdaterad
Publicerad

De tre män som har dömts för dödsskjutningen av en man i Nacksta i Sundsvall får inte målet prövat i högsta instans. Det står klart efter att Högsta domstolen har gått igenom materialet och sagt sitt.

Dödsskjutningen i Nacksta där en 28-årig man lockades ut utanför porten där han bodde och där sköts av tre beväpnade män skedde natten mot den 12 december 2019. En polishund spårade snabbt gärningsmännen som kunde gripas bara några timmar efter mordet.

Tingsrätten friade i augusti 2020 de tre misstänkta från inblandning i dödsskjutningen, men hovrätten gjorde i slutet av januari en helt annan bedömning. De fann att de tre var skyldiga till mord och dömde dem till 18 års fängelse vardera.

Dödsskjutning i Nacksta

Hovrättsdomen överklagades så till Högsta domstolen som nu gått igenom materialet och inte funnit anledning att saken ska prövas igen. Därmed står hovrättens dom fast.

Två av gärningsmännen är på fri fot och är fortsatt efterlysta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Nacksta

Mer i ämnet