Foto: TT

Hörnblads succé i Österrike – tre pallplatser

Uppdaterad
Publicerad

Lisa Hörnblad hade ingen dum torsdag.

Hon tog sig upp på pallen tre gånger i Europacupen.

Först vann hon Kombinationstävlingen, sedan tog hon dubbla andra platser i Super G.

Det var en intensiv tävlingsdag i Innerkrems, Österrike, för Lisa Hörnblad med trippla tävlingar i Europacupen. Men det blev en resultatmässig succé med seger i den alpina kombinationen och sedan två andra platser i Super-G.

– Jag har ett gäng bra resultat med mig nu, så jag kan inte annat än att vara nöjd med tävlingarna. Åken var inte helt perfekta men det var bra skidåkning och bra fart. Det har varit en riktigt rolig dag, säger Lisa Hörnblad, som tävlar för Höga Kusten AF, i ett pressmeddelande.

Fartspecialisten Hörnblad har debuterat i världscupen den här säsongen och har en 25:e plats från Val d`Isere som främsta placering.

”Allt kan bli bättre”

Efter tävlingarna i Innerkrems får hon nu med sig en ordentlig portion fina resultat. Men 21-åringen låter inte framgångarna nu stiga henne över huvudet utan menar att det finns detaljer att putsa på.

– Jag tar med mig åkningen och tuffheten jag fick till, och den goa känslan jag har på start just nu. Sen kan allt bli bättre, och de är de små delarna som gör skillnad i fart. Jag har en bra grundfart nu men de gäller att träna på och bli bättre på alla plan, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.