Hotade fräta sönder sina offer

Uppdaterad
Publicerad

En av de män som tidigare dömts för den synnerligen grova misshandeln av en man i Ramsele i våras åtalas nu för nya brott.

Enligt åtalet ska 28-åringen ska under en bussresa ha hotat att döda en kvinna i bussen. Ramselebon framförde även dödshot mot hennes sambo. Vid ett senare tillfälle hotade han återigen att döda paret, denna gång under en bilresa. 28-åringen sa då att han skulle spraya mannen i munnen och låta fräta sönder hans hals. Kniv och sprayflaska ska ha visats upp och 28-åringen ska även ha sprayat i bilens tak.

Fräta sönder lungor

Senare samma dag utsattes en annan kvinna för 28-åringens hot. Upprepade gånger kom 28-åringen till hennes hem i Ramsele och hotade att döda eller skada henne. 28-åringen ska ha huggit med en mejsel i ytterdörren och sedan försökt tända eld på den. Även denna gång hotade han att spraya kvinnan i munnen och ”låta fräta sönder hennes lungor”.

Mordförsök i Ramsele

Bröt sig in

Dagen efter bröt sig 28-åringen in i kvinnans lägenhet och slog sönder kvinnans tillhörigheter.

På tisdagen åtalades mannen vid Ångermanlands tingsrätt för två fall av olaga hot, skadegörelse och grovt hemfridsbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordförsök i Ramsele

Mer i ämnet