Hotellplaner presenterade

Uppdaterad
Publicerad

Härnösands kommun presenterade idag Patrik Attini som den entreprenör som ska ansvara för det omdiskuterade hotellbygget på Kanaludden.

Kommunens beslut att låta bygga hotell på Kanaludden, intill Härnösands simhall, har väckt en del kritik från ortsbor som menar att man förstör ett viktigt rekreationsområde. Kommunledningen svarar med att Härnösands näringsliv behöver utvecklas och ett hotell är en bra motor.

Entreprenören avslöjad

Nu är upphandlingen klar och vid torsdagens presskonferens avslöjades att det är Patrik Attini som är entreprenören som fått förtroendet att förverkliga planerna. Attini driver sedan 2008 Hotell Södra Berget i Sundsvall.

Hotellet kommer att ha 120 rum, plats för 400 restaurantgäster och lika många konferensgäster. Förhoppningen är att det ska stå klart om lite drygt två år.

– Jag hoppas kunna servera julbord här 2017, säger Patrik Attini.

Skapa helheta

Kommunens vision är att skapa en helhet där hotellet och simhallen ingår. Det handlar inte bara om byggnader utan hela området.

– Vilka upplevelser ska man bygga för att det ska bli ett spännande och attraktivt område. För Kanaludden är ett häftigt ställe med vatten på båda sidor, säger Uno Jonsson, näringslivschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.