Hovrätten fastslog på fredagen Tingsrättens dom mot Lillemor ”Hinsehäxan” Östlin.

Domen mot ”Hinsehäxan” står fast

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten för nedre Norrland fastställde på fredagen tingsrättens dom mot 72-åriga Lillemor ”Hinsehäxan” Östlin – fyra och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott.

Sundsvalls tingsrätt dömde i april Lillemor ”Hinsehäxan” Östlin till fyra och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott samt en 49-årig man från Sundsvall till två och ett halvt års fängelse för grovt narkotikabrott – domar som Hovrätten nu slår fast.

Straffen sänks däremot för de tre andra inblandade i amfetaminhärvan, två män och en kvinna, från två år till mellan ett och ett och ett halvt års fängelse för medhjälp till grovt narkotikabrott.

Det var i december i fjol som polisen slog till mot de inblandade. 49-åringen greps på E4 i Armsjön med drygt 800 gram amfetamin i bagaget. Vid en senare husrannsakan hemma hos Lillemor Östlin hittades ytterligare ett kilo amfetamin.

72-åriga Lillmor Östlin, som i romanen Hinsehäxan berättade om sitt liv med prostitution, droger och kriminalitet, är den svenska kvinna som suttit längst i fängelse. Hon har suttit på kvinnofängelset Hinseberg i nästan 25 år totalt och också lyckats rymma därifrån flera gånger.

Nu ska hon allstå tillbringa ytterligare fyra och ett halvt år bakom lås och bom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Hinsehäxan

Mer i ämnet