Foto: Sara Leijman/SVT

Chatt: Hur fungerar snöröjningen där du bor?

Uppdaterad
Publicerad

Hur fungerar snöröjningen där du bor?

Vädrets makter bjudit på mycket snö de senaste veckorna. Det har lett till hektiska nätter och dagar för snöröjarna.

Hur tycker du att snöröjarna lyckas med uppdraget där du bor, eller har du kanske privat hjälp av någon granne med en traktor?

Skriv och berätta för oss här nedan. Och skicka gärna bild eller video till vasternorrland@svt.se på hur det har sett ut hemma i dina trakter.

Hur fungerar snöröjningen där du bor?

Norris • Alldeles för höga plogvallar i korsningar. Feministisk snöröjning fungerar inte då man måste prioritera ambulans och människor med jobb, lite viktigare saker än att rasta hunden.
Med tanke på drygt 1 meter snö på rn vecka har det fungerat bra, men det är rack vare arbetarna som kämpar på i Norrbotten.

Ponta • Snöröjningen på gångbanan i tandsjöborg håller världsklass. mycket bra

Mattias • I många år har det klagats på snöröjning i Örnsköldsvik men i år måste jag säga att den är i det närmaste exemplarisk. Det tar inte lång tid innan knöliga vägar är hyvlade och stora snöhögar bortforslade. Bra jobbat!

Ankarsviksbo. • Raholmsvägen Alnö! Från Raholmskurvan till Centrum, fruktansvärt dålig. Många incidenter och besök i snövallen med trasiga fronter på bilarna som följd.

Ann-Kathrin • Varför tar ni inte och plogar ordentligt väg 314?? Man läser hur trafikfarligt det är,lastbilar med släp åker i diken och skapar stora trafikproblem. Fram med väghyveln !

Rebetskygatan, Östermalmsgatan, Vintergatan m.fl. i Sundsvall är belagda med svallis utan ett sandkorn, helt omöjliga att gå på även med broddar.

/Monica

Heike S. • I lugnvik Kramfors, lugnviksvägen kommunen fyller inte vår entre till grannarna. Snöröjningen betaler vi mycket pengar till ett företag, ingen hjälp med traktor och snöslunga van granne.

Lenne Mellberg • Helt HORIBELT Jag bor hos mitt hem på Uppsalavägen i Granloholm i Sundsvall och här har dom INTE skottar sedan det senaste snöfallet MEN dom har varit ute och SANDAT på pärfårorna som är i hela området

Ännu en Härnösandsbo 🥺 • Även jag skulle promenera genom stan till mataffären i Härnösand häromkvällen. Som gående här är jag tyvärr van vid att all snö plogas upp på gångvägarna, och stora högar överallt, och vi blir tvungna att gå på bilvägarna istället, där marken brukar vara plan och oftast sandad. Men det här var det värsta jag sett, mycket ojämnt på bilvägarna, djupa spår, hål. Inte ens säkert för bilisterna längre. Jag hoppas alla bilister snälla om ni verkligen måste ut och köra kan åka i mycket god tid så ni kan ta det Väldigt lugnt på vägarna. Det är fruktansvärt när ni bara blåser förbi en. Jag vill inte dö eller skadas, och jag hoppas att ni inte vill ha det på ert samvete heller? Men ibland undrar jag😔 Och de som ansvarar för vägarna, kan ni tänka på att inte alla kör bil, det finns folk som går, det finns folk med kryckor, rullstol, permobil, rollator, barnvagn, shoppingvagn... Det finns barn. Och djur. Snälla gör bättre, för alla oss gående, för djuren och miljön. Och om ni måste köra bil, Snälla kör försiktigt.

Anders • väg 718 härnösand-nordanå, snöröjningen fungerar bra!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Snöoväder över Västernorrland

Mer i ämnet