Foto: SVT / arkiv

I dag kommer domen mot Sundsvall Dragons ledning

Uppdaterad
Publicerad

På fredagseftermiddagen kommer domen i målet mot de tre personer i den konkursade basketklubben Sundsvall Dragons ledning som åtalats för grov ekonomisk brottslighet. En av dem riskerar fängelsestraff.

Brottsrubriceringarna är grovt bokföringsbrott och urkundsförfalskning, alternativt osant intygande. Åtalade är klubbens ordförande Anders Öhrn, klubbdirektören Anders Jansson och klubbens kassör.

I åklagare Anderas Bogseths slutplädering i målet som avhandlades i Sundsvalls tingsrätt i slutet av oktober liknades Anders Jansson vid en vd i ett företag – det var han som i praktiken styrde och ställde i verksamheten, enligt åklagaren.

Sundsvall Dragons

Yrkar på ett halvårs fängelse

Bogesth yrkade på sex månaders fängelse för Anders Jansson samtidigt som styrelseordföranden Anders Öhrn och kassören riskerar samhällstjänst, respektive villkorlig dom och samhällstjänst.

– Men samtidigt har även åklagaren gjort klart att ingen gjort något för egen vinning. Det som skett i klubben har gjorts för klubbens bästa och inte från någon enskilds bästa, sa Anders Janssons försvarare Ulf Karström till SVT efter rättegångens slut.

Domen i målet meddelas klockan 14.00 på fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvall Dragons

Mer i ämnet