Idag avgörs den heta BB-frågan i Sollefteå. Foto: TT

Ett steg närmare beslut om BB i Sollefteå

Publicerad

Genom att lägga ner förlossningen och kvinnovårdens operationer och slutenvård vid Sollefteå sjukhus ska landstinget kunna spara 15 miljoner.

Idag ska Hälso- och sjukvårdsnämnden lämna förslag till beslut om förslaget att stänga förlossningen och lägga ned kvinnosjukvårdens operationsverksamhet och slutna vård vid Sollefteå sjukhus. Frågan är kontroversiell och har splittrat Socialdemokraterna i Västernorrland.

”Svårt ekonomiskt läge”

”Landstinget Västernorrland befinner sig i ett svårt ekonomiskt läge”, så inleds ärendebeskrivningen i belsutet som ska tas på fredagen. Kravet är att kostnaderna ska sänkas med 160 miljoner fram till utgången av 2018.

Det är redan klart att Rehab flyttas från Härnösand till Sundsvall och att Sollefteå får ta den planerade ortopedin i länet. Det sparar ytterligare 20 miljoner.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet