Några av barnen är bara tre år gamla och följer med sina större syskon. Men alla får vara med på träning. Foto: SVT Ylva Holmgren

Idrotten förenar barn med olika bakgrund

Uppdaterad
Publicerad

Idrottsföreningen SKB Sundsvall vill förena idrott med integration och socialt ansvar. Idrottshallen i Skönsberg har snabbt blivit en samlingsplats för barnen efter skolan.

Verksamheten vänder sig till barn och ungdomar som vill prova på olika sporter efter skoltid och tanken är att barnen genom idrotten lättare ska ta sig in i föreningslivet,  enligt initiativtagaren Magnus Svensson. 

– Vår innebandy är inte så tävlingsbetonad. Det är lek, glädje och umgänge. Vi hoppas på att de som tränar och tycker att det är kul med innebandy ska komma ut i någon annan förening, säger han.

Integrationsprojekt

Verksamheten är en del av Back 2 basic som är ett integrationsprojekt för barn i alla åldrar. Magnus Svensson har jobbat med det här projektet i fyra år. Han har tidigare varit tränare för Innebandylaget Granlo BK så det blev ett naturligt val att träna innebandy med barnen. 

– Man har sett att det inte är så många som stannar kvar i föreningslivet och nu har projektet byggts ut med hjälp av pengar från Skandia-stiftelsen. Det möjliggör också att avgiften kan hållas låg, säger Magnus Svensson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.