Inga flyktingar till Holm

Uppdaterad
Publicerad

Migrationsverket har nu stoppat företaget bakom det uppmärksammade anbudet om ett asylboende i Holm.

SVT Nyheter Västernorrland har gjort flera reportage om skandalhusen i Anundgård, Holm. Tidigare ägare har struntat i att betala underhållskostnader, elen har stängts av då även den har gått obetald. Det ska enligt de boende ha förekommit hot om både vräkning och fysiskt våld.

Även ägarbilden har varit oklar och det var också anledningen till att Migrationsverket sa nej till företagets förra anbud.

För anbudet stod en Håkan Larsson, bilhandlare från Örebro, han stod även på papperet för det senaste anbudet. Men även den här gången sa Migrationsverket nej.

Den här gången motiverades avslaget med att bostäderna kraven på ventilation. På andra platser i landet där företaget lagt anbud på asylboende har Migrationsverket sagt nej eftersom företagets underleverantörer inte uppfyller kraven på ekonomisk ställning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet