Ingeborg Wiksten (L): ”Ingen nazism i regeringen”

Publicerad

Enligt uppgifter till SVT finns det nu en överenskommelse i regeringsfrågan. Liberalerna och centerpartiet ska ha kommit överrens med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Välkommet om det blir så, säger Ingeborg Wiksten som sitter i Liberalernas partistyrelse.

Enligt SVTs politiska reporter Elisabeth Marmorstein ska det finnas ett nytt förslag till regeringsuppgörelse mellan S, MP, L och C. Men Liberalernas gruppledare i Region Västernorrland, som även sitter i partistyrelsen, säger att inget definitivt beslut är fattat ännu.

– Vi har partistyrelse på lördag och sedan ett avgörande partiråd på söndag, där ska frågan avgöras för vår del säger, Ingeborg Wiksten (L).

Wiksten räknar med att det även ska finnas en uppgörelse med Moderaterna och Kristdemokraterna på bordet till lördagens partistyrelse, att man då ska ställning till vilken uppgörelse man ska föreslå för partirådet på söndag.

”Inga nazister i regeringen”

Själv är hon fullt på det klara med vilken regering hon tycker att Liberalerna ska stödja: en Socialdemokratisk. Hon anser också att Liberalerna bör ingå i regeringen, inte bara stödja S och MP.

– Det som är otroligt viktigt för mig är att hålla SD utanför, den populism och nazism som finns ska inte finnas med i regeringen, säger Ingeborg Wiksten till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer