– Det som är allvarligt är att polismyndigheten inte behöver den här typen av diskussioner.

Ingemar Nilsson (S): ”Flyttar fokus till fel saker”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten och ledamoten i Regionpolisrådet polisregion Nord, Ingemar Nilsson tycker att det är olyckligt med polischefen som uttalat sig rasistiskt på nätet, men han respekterar lagen om yttrandefrihet.

Regionpolisrådet i Nord representeras av samtliga riksdagspartier i Sverige. Från vårt län kommer bland andra Ingemar Nilsson (S).

– Jag har lyssnat på polisledningen i det här fallet. Jag får förhålla mig till yttrandefriheten även om det finns många problem med det här, säger han.

”Behöver inte diskussionen”

Diskussionen har han haft med några polischefer säger han och även om han har en egen åsikt kan Ingemar Nilsson inte agera.

– Det som är allvarligt är att polismyndigheten inte behöver den här typen av diskussioner. Polisen behöver koncentrera sig på sitt jobb så bara det är ytterst olyckligt. Men jag har inte information eller kunskap i nuläget att kunna göra någon egen bedömning av konsekvenserna av det hela. Jag tycker bara att det är extremt olyckligt.

Respekt för grundlagen

Polismannen får inte bara jobba kvar trots sina åsikter, han har även befordrats vilket har upprört flera tittare.

– Det förstår jag mycket väl men jag som politiskt förtroendevald måste ha – och har – stor respekt för våra grundlagsskyddade rättigheter. Men jag kan ändå förbehålla mig rätten att tycka att det flyttar fokus på ett olyckligt sätt för polisen som myndighet till fel saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.