Foto: TT

Ny granskning mot polischefen i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

Det inleds nu en ny granskning mot den polischef i Västernorrland som ska ha spridit hot och hat på sociala medier, det skriver SVD.

En del av polischefens kommentarer och inlägg granskades redan tidigare under året efter att några kollegor slog larm. Men ärendet lades dock ned eftersom det han skrev då inte ansågs kunna rubriceras som hets mot folkgrupp.

Fortsatte skriva

Polischefen i fråga ska nu bland annat ha skrivit att han kan erbjuda pistol till användare av Cannabis så att de kan skjuta sig själva i munnen. Han ska också ha skrivit ett inlägg om Sveriges unga muslimers ordförande där han sade att Rashid Musa borde omvandlas till ”70 kilo hundmat och en dykardräkt”.

Tas upp igen

Nu har emellertid polisområdeschefen i Västernorrland lämnat över ärendet till gruppen för skiljande- och disciplinärenden, skriver SVD.

Polisen i fråga ska ha tagit bort sin Facebookprofil och ska sedan en tid tillbaka också vara sjukskriven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.