Ingen tvångsförvaltning i Holm

Publicerad

HOLM Det blev inget beslut om tvångsförvaltning när de omtalade hyreshusen i Holm var uppe i hyresnämnden på måndagen. Det hela föll på att kommunen inte ville lämna några förlustgarantier. Och frågan är dessutom om fastighetsbolaget Master Bob Collection verkligen är rättmätiga ägare till husen.

Efter fem timmars förhandlingar i rättssalen i dag gav sig hyresnämnden till slut iväg till Anundgård i Holm för syn på platsen. En stor del av bygden mötte upp.

Hyresgästföreningen hade begärt tvångsförvaltning på grund av bristande underhåll och obetalda räkningar. Men frågan är om fastighetsbolaget Master Bob Collection ens är rättmätig ägare till en av de två längorna, de fem lärarvillorna. Lagfart har inte tagits ut på grund av att kommunen inte lämnat förvärvstillstånd. Därmed skall köpet egentligen gå tillbaka.

Eon hade tänkt börja stänga av strömmen i dag, eftersom räkningar på ett par hundra tusen var obetalda. Men hyresnämnden lyckades ordna en veckas uppskov.

Slutligen är frågan vem som egentligen kontrollerar Master Bob Collection. Är det ägaren Robert Nebel eller Johan Stendahl i personlig konkurs? Stendahl tycks företräda bolaget i en mängd sammanhang – men Nebel tycks inte helt nöjd med Stendahl.

Hur det går med tvångsförvaltningen är ännu oklart. Tilltänkta Riksbyggen hoppade av när kommunen inte ville lämna ekonomiska garantier. Långbänken fortsätter alltså.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skandalhusen i Holm

Mer i ämnet