Konkursförvaltaren Magnus Lindblom

Ingen vill ta över Voon – konkursboet avvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Den 1 november begärdes ekonomiska föreningen Voon med en vårdcentral i Sollefteå i konkurs. Flera andra entreprenörer visade intresse att ta över men nu ser konkursförvaltaren Magnus Lindblom ingen annan åtgärd än att kasta in handduken.

De närmsta veckorna efter Voons konkurs surrade det av aktivitet och spekulationer. Konkursförvaltarens ambition var att hitta en ny ägare.

Ett företag som visade intresse var Premicare . Men de hoppade av, liksom Ersta Diakoni. För låg ersättning för vården angavs som huvudorsak.

Utrustningen säljs

Den senaste tiden har det varit tystare kring Voon, vårdcentralen är numera stängd, och nu ger konkursförvaltaren Magnus Lindblom upp.

– Min bedömning är att vi tyvärr inte kommer vidare, det finns inte förutsättningar att hitta någon ny vårdgivare i närtid, säger han.

SVT: Vad händer nu?

– Mitt uppdrag är fortfarande att jag ska avveckla konkursboet, ett arbete som nu påbörjas, en nedmontering av vårdcentralen under ordnade former. Något som sker i samråd med hyresvärd, berörda finansbolag med flera, säger Lindblom.

Pågår december ut

Huvuddelen av vårdcentralens utrustning och möbler har leasats. Lindblom räknar med att avvecklingen pågår året ut. Nästa vecka ska konkursboets bouppteckning vara klar.

SVT: Hur blir det med personalen?

– Den är arbetsbefriad. Som konkursförvaltare kan jag använda personalen på lönegaranti maximalt en månad. Annars måste jag anställa dem i konkursboet. Och vi stängde ju 16 november så vi har ingen drift längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vårdkooperativet Voon

Mer i ämnet