Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sittande regionrådet Glenn Nordlund (S) har inte gett upp ännu. Han och hans parti tänker fortsätta kontakterna och samtalen med andra partier. Han är tydligt med en sak; han tänker inte stödja förslag som kommer från ett styre där SD ingår. Foto: svt

”Instabilt och svajigt” – regionrådet sågar förslaget till minoritetsstyre

Uppdaterad
Publicerad

Glenn Nordlund (S) avgående ordförande för regionstyrelsen är – inte oväntat – skeptisk till tanken att styra regionen med en minoritet. 

– Att vi skulle stödja förslag från ett styre där Sverigedemokraterna ingår, det är långt bort, säger han.

En tydlig konsekvens av förslagen från de tre partier som kan komma att styra regionen de närmaste åren är att Sollefteå ser ut att vinna en del:

Sex år efter nedläggningarna av BB, akutkirurgi och akutortopedi lovar nu det nya styret att öppna igen.

Sex år av protester, ockupationer och debatter bar till slut frukt.

Öppna BB inte realistiskt

Men Glenn Nordlund är kritiisk;

– Vi ser inte möjligen att öppna igen och där har vi stöd från professionen, säger han.

– Det handlar om ekonomi, patientsäkerhet och personalförsörjning och hur detta påverkar sjukhusen i Örnsköldsvik och Sundsvall, menar Glenn Nordlund.  

Har inte gett upp

SVT: Efter fyra år som regionråd  ser du ut att få gå i opposition, hur känns det?

– Men nu vi är inte där riktigt än, nu har de andra tre lanserat ett förslag, det ska vi noga titta på.  Vi går nu vidare med kontakter med andra partier med fördjupade samtal , och hur det slutligen kommer att bli, det återstår att se.

SVT: Har ni ett ess i rockärmen här?

– Nej, det har vi väl egentligen inte, men när vi nu ser dagens förslag så måste vi fundera på om det ser tillräckligt bra ut för regionen. Vi behöver en stabil och tydlig ledning, och det som idag presenterats är ju inte det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.