Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Masoud Erfaghi vill se förändring i Iran Foto: Abdullatif Haj Mohammad/SVT

Masoud Erfaghi vill se förändring i Iran

Uppdaterad
Publicerad

De dödliga protesterna har fortsatt att vara intensiva i Iran sedan en 22-årig kvinna dog efter att ha gripits av landets moralpolis. Anledningen till att hon greps ska vara att hon brutit mot reglerna kring hur man ska bära huvudsjal.

– Folk har kommit ut nu för att kämpa för sin frihet. Grunden är det ekonomiska problemen som regimen har skapat, efter den islamiska revolutionen 1979. Ungdomarna har ingen framtid i Iran, säger Masoud Erfaghi.

Masoud Erfaghi är ordförande i Iranska föreningen i Sundsvall och även styrelsemedlem i Iranska riksförbundet och han hoppas på att det som sker i Iran idag ska leda till förändring.

– Jag är säker, det kommer hända någonting jätteviktigt snart. När som helst kan den här regimen kollapsa, man vet inte riktigt vad som kommer hända efteråt, men vi hoppas att det kommer att gå bra, säger Masoud Erfaghi.

Hör i klippet ovan när Masoud Erfaghi berättar om sin oro för det som händer i Iran.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.