Se en del av Isabel Neibs Idolframträdande på torsdagskvällen här. Foto: TV4

Isabel från Alnö siktar på wildcard i kväll ”tillbaka in” i Idol

Uppdaterad
Publicerad

Isabel Neib, 28, från Alnö utanför Sundsvall lyckades inte övertyga tittarna om att hon var värd en direktplats till fredagens kvalfinal i TV4:s Idol. Men än finns chansen att gå vidare ”köksvägen” till kvalfinalen – dit Mellansels stora hopp Annika Wickihalder redan tagit sig.

Se och hör Isabel Neibs tolkning av Tommy Nilssons ”Öppna din dörr” här.

Hon och flera andra Idoldeltagare har på fredagskvällen ännu ett tillfälle till en ”guldbiljett”, ett så kallat wildcard som juryn delar ut till den de tycker bör få en chans till i tävlingen.

I torsdagskvällens kval var det fem tävlande som gjorde upp om två platser direkt in i fredagskvällens kvalfinal, och den här gången var det tittarna och inte juryn som bestämde.

Annika med i kvalfinalen

Isabel Neib blev inte en av de två lyckliga, men får nu alltså hoppas på en returbiljett tillbaka in i tävlingen via ett wildcard. Under fredagskvällen sjunger hon igen och ska då försöka övertyga juryledamöterna om att hon ska vara kvar i Idol även i fortsättningen.

Under fredagens kvalfinal avgörs det slutligen vilka tolv tävlande som blir kvar. Sedan tidigare var 20-åriga Annika Wickihalder från Mellansel utanför Örnsköldsvik klar för fredagens kvalfinal.

I kväll sjunger alltså båda deltagarna från Västernorrland om en åtråvärd plats bland de tolv när det ”riktiga” Idol 2021 tar sin början nästa vecka.

Se hela Isabel Neibs torsdagsframträdande med ”Öppna din dörr” här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.