Foto: TT / arkiv

Trebarnspappa inför rätta – misstänks ha utnyttjat unga kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Den 50-årige misstänkte droglangaren anklagas för att ha sökt upp unga knarkmissbrukande kvinnor och krävt sex i utbyte mot droger trots att de själva ville betala. Nu ställs han inför rätta.

Den 50-årige trebarnspappan, bosatt i Stockholmsområdet men med Sundsvallsbakgrund, står åtalad i Sundsvalls tingsrätt för att ha transporterat, innehaft och sålt mängder av droger till ett stort antal missbrukare i Sundsvallsområdet.

Det handlar bland annat om amfetamin, hasch, morfin och framför allt olika former av lugnande medel.

Bytte droger mot sex

Krävde betalt ”i natura”

50-åringen har gjort sig känd i missbrukarkretsar för att erbjuda hemkörning av droger och för att också kunna leverera stora partier. Han har också sökt upp unga tjejer som fastnat i tungt drogmissbruk.

Mannen står åtalad för tre fall av sexuellt utnyttjande av personer i beroendeställning. Det handlar om unga kvinnor – 22, 24 och 25 år gamla. Två av dem har barn.

I förhören berättar de att de var djupt nere i missbruk när de kontaktades av 50-åringen. Han kunde leverera olika typer av droger, dygnet runt – på premisserna att de betalade ”i natura”.

Kunde leverera stora mängder knark

En person som hörts som vittne i utredningen hävdar att mannen exempelvis kunde leverera ett hekto amfetamin åt gången, ”på gatan” värt mellan 15.000 och 20.000 kronor.

Han har också kunnat erbjuda ett brett sortiment av preparat, inte minst läkemedel. ”Han är rena apoteket”, som en förhörd missbrukare uttryckt det.

50-åringen nekar till samtliga anklagelser i det pågående målet. Rättegången avslutas på torsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bytte droger mot sex

Mer i ämnet