Liberalernas partiledare Jan Björklund på plats i Härnösand. Foto: SVT

Jan Björklund (L) vill ha 125 nya poliser till länet

Uppdaterad
Publicerad

Jan Björklund (L) önskar fler poliser för att motverka den otrygga stämningen i Härnösand. Under förmiddagen besökte partiledaren Polisen och de lokala företrädarna för Liberalerna i Härnösand för att prata om problemet.

På måndagen besökte Liberalernas partiledare och den tidigare utbildningsministern Jan Björklund Härnösand. Där mötte han Polisen och de lokala politikerna för Liberalerna för att diskutera tryggheten och utmaningarna som Härnösands kommun kämpar med efter en rad med gängbråk och händelser under sommaren.

40 nya poliser till Härnösand

Som lösning önskar Jan Björklund fler poliser. Han föreslår 5.000 nya poliser i Sverige där 125 av de skulle gå till Västernorrland och 40 till Härnösand efter oroligheterna.

Gängbråk i Härnösand

– Det viktiga är integrationen som har gått fel från början, man borde ha skött det bättre från början för att ha undvikit de här bråken direkt. Nu är det ju fler poliser som krävs i stället, säger Jan Björklund.

Besöker skola i Sundsvall

På eftermiddagen stannar partiledaren kvar i länet och träffar elever på Västermalms gymnasium i Sundsvall för att prata om integration.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gängbråk i Härnösand

Mer i ämnet