Visa alla (3)

Nytt större bråk i Härnösand

På måndagseftermiddagen bröt ett nytt bråk med flera personer inblandade ut på Mellanholmen i Härnösand. En person skadades allvarligt.

En 28-årig man ådrog sig allvarliga bukskador och opererades akut på Sundsvalls sjukhus på måndag kväll. Enligt polisen ska ytterligare en person ska ha sagt sig blivit knivskuren men uppgav sig inte behöva vård.

Den första polispatrullen som kom till platsen grep tre personer misstänkta för grov misshandel.

Foto: SVT

Vittnen förhörs

–  Enligt uppgift är det här ett gäng på 15-20 personer som jag uppfattar det bråkar sinsemellan, säger Börje Öhman, kommunikatör på polisen i Västernorrland.

Polisen uppger att det nu är lugnt på platsen och att de gripna ska förhöras. Brottsplatsen är avspärrad och hund har varit på plats för att söka efter föremål som kan vara kastade. Det finns också vittnen till bråket, som ska förhöras.

Bekymrad över utvecklingen

Det här är andra gången på kort tid som det är ett gängbråk med skärskador i Härnösand. Sista juli var det ett storbråk med cirka 20 personer inblandade vid kommunens kök vid Närvård Härnösand.

– Det är för tidigt att säga om det finns något samband mellan bråken. Jag vet ingenting om motiv eller vad som har utlöst det här, säger Börje Öhman.

Han är dock bekymrad över utvecklingen, att det vassa tillhyggen inblandade i bråken.

– Det är extremt allvarligt, därför att det blir allvarliga skador då man använder kniv när man bråkar, säger Börje Öhman.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Gängbråk i Härnösand

Mer i ämnet