Jan Sahlén, kommunalråd i Kramfors, skräder inte orden. – Skattebetalarna i Kramfors får betala för att Solna inte tar sitt ansvar, säger han. Foto: SVT

Jan Sahlén (S): ”De gör sig av med problem”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Kramfors kommun tröttnat på att fattiga personer med behov av social hjälp till synes skickas från rika kommuner till glesbygd.
– Skattebetalarna i Kramfors får betala för att Solna kommun inte vill ta sitt ansvar, dundrar Jan Sahlén (S), kommunalråd i Kramfors.
Han tvekar inte att kalla det ”social dumpning” och menar att vissa kommuner satt det i system.

Till SR Västernorrland har Solnas kommunalråd Lars Rodén sagt att han vänder sig mot beskrivningen av social dumping. ”Vi har tio år bostadskö i Stockholm och tipsar om hur man kan leta runt om i landet”, uppger han för radion.

Inte heller Sollentuna kommun vill kännas vid uppgifterna om social dumpning. I Sollentuna säger man sig ha tagit större ansvar än vad bosättningslagen kräver men att det till syvende och sist är den enskilde som beslutar var i landet man ska bosätta sig, säger vård- och omsorgsnämndens ordförande Anna-Lena Johansson (L).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Social dumpning

Mer i ämnet