JO kräver svar om Thelin-affären

Uppdaterad
Publicerad

JO, justitieombudsmannen, kräver nu svar av regionstyrelsen i Västernorrland om varför avtalet med före detta HR-direktören Lena Thelin inte diariefördes. Det rapporterar P4 Västernorrland.

Avtalet med landstingets förra HR-direktör Lena Thelin diariefördes två år efter att det upprättats och hemlighölls av regiondirektör Inger Bergström ända till hon, pressad av P4 Västernorrland, erkände att hon skrivit under avtalet på order av dåvarande landstingsdirektör Anders L Johansson.

Alla fördes bakom ljuset

– Det här har varit ett spöke jag levt med sedan avtalet skrevs, det känns skönt att få lägga papperen på bordet, sade Bergström till SVT Västernorrland.

Krisen i Landstinget Västernorrland

JO vill nu ha svar ha en redogörelse för handläggningen och regionstyrelsens bedömning av den före 25 september efter att privatpersoner anmält förfarandet till JO, enligt P4 Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet