Jogga säkert med Janina

Publicerad

”På grund utav den senaste tidens händelser med mord & våldtäkter i Sundsvall...” Så börjar Janinas Facebook-inlägg som direkt fått många följare.

Janina Näslund från Sundsvall driver egna företaget Pole Point Studio i Sundsvall. Hon och hennes kollegor håller i kurser i pole dance och träffar dagligen massor av tjejer. Inte bara hon har påverkats av den senaste veckans våldsbrott i centrala staden.

– Det är något vi pratat om och till slut fick jag nog. Det är fruktansvärt att det finns så här trasiga människor där ute och att man inte ska kunna känna sig säker.

”Helt galet”

Hon skrev ett Facebook-inlägg där hon föreslog gemensamma joggingturer i fortsättningen, speciellt kvällstid:

– Jag skrev en text om att alla ska känna sig välkomna. Ung som gammal, man kan ta med en kompis eller hela sitt fotbollslag,

Och reaktionerna kom direkt.

– Helt galet! Redan nu har sex hundra gått med i gruppen och jag har fått jättemycket mail från folk som tycker det är en bra idé.

Stor oro

Samtidigt är känslan delad. Att så många hört av sig tyder ju på att det finns en stor oro:

– Det är ju så. Man får hoppas att de som följer med ut och joggar nu får en känsla av trygghet så att de vågar gå ut även vid andra tillfällen.

Resultat · Är du rädd för att jogga?

  1. Ja
    54 %
  2. Nej
    46 %

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer