Foto: Fredriks Israelsson SVT

Kalla och Holmlund invigde ny rullskidbana

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagskvällen invigdes den nya rullskidbanan på Södra berget i Sundsvall – och Sundsvallsbon och olympiamästaren Charlotte Kalla hade hjälp av före detta skicrosstjärnan Anna Holmlund med att ”klippa” bandet.

Vädret var inte särskilt tillmötesgående på Södra berget i Sundsvall under onsdagskvällen. Trots det hade ett hundratals personer samlats för att se Charlotte Kalla och Anna Holmlund inviga anläggningen som förväntas få stor betydelse för skidsporten i området.

”Kallaspåret” är kanske inte helt oväntat namnet på den nya rullskidslingan.

– En jättestor tillgång verkligen, för alla som är nyfikna på att ta sig ut på rullskidor. Det är inte så självklart att bara ge sig ut och åka i trafiken. Men här finns alla förutsättningar för att testa på att åka skidor även sommartid, säger Charlotte Kalla till SVT.

Tillgänglighetsbana

Banan är två kilometer lång och kompletteras med en tillgänglighetsbana som framför allt är tänkt för andra sätt att ta sig fram och den välkomnas inte minst av rullstolsburna.

Skadade skicrossåkaren Anna Holmlund uppskattar satsningen och tror att många kommer att ha glädje av den.

– Jag hoppas det, säger hon.

Kommer du att använda den?

– Jajamän!

”Superglad”

Charlotte och Anna cyklade banan i en plojtävling under invigningen där även andra elitåkare deltog.

På programmet stod också en tävling på den med anslutningar totalt 3,7 kilometer långa banan där Kalla och Holmlund fanns med i ett av lagen. 

Nu har du testat banan. Vad tycker du?

– Ja, jag har testat den och jag är väldigt nöjd. Jag är superglad över att alla får möjlighet att snurra här i sommar och i höst, säger Charlotte Kalla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.