• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Henrik Åhnstrand berättar i videon om känslorna och anspänningen inför avgörandet. Foto: Robert Nilsson

Kampen om direktklivet till Allsvenskan hårdnar: ”Inte orolig på något vis”

Uppdaterad
Publicerad

Trots ett massivt spelövertag lyckades inte GIF Sundsvall knipa alla tre poängen när laget ställdes mot Falkenbergs FF hemma på tisdagskvällen. Matchen slutade 1-1 och nu väntar en rafflande avslutning när det ska avgöras vilka som tar den sista direktplatsen till Allsvenskan.

Det var toppen mot botten som ställdes mot varandra när Giffarna (2:a plats) tog emot Falkenbergs FF (15: plats) på tisdagen. Skotten vanns av Giffarna med 23-4 men trots många fina målchanser och ett massivt spelövertag lyckades inte hemmalaget sätta dit segermålet bakom Viktor Noring i Falkenbergsmålet.

– Självklart är det ett mått av besvikelse idag. Vi är så pass bra och skapar så pass mycket att vi ska vinna matchen, säger Henrik Åhnstrand, huvudtränare i GIF Sundsvall.

GIF Sundsvalls ekonomi

En plats kvar

Sedan tidigare har IFK Värnamo redan säkrat en av två direktplatser till Allsvenskan. Nu ser det ut att bli en tajt strid mellan Giffarna och Helsingborgs IF om den sista direktplatsen när Superettan går in i sitt slutskede.

– Jag är inte orolig på något vis. Det känns som att vi är där vi vill vara och har ett bra läge mot Norrby, säger Henrik Åhnstrand.

Tufft bortamöte

Närmast väntar ett tuff uppgift när man ställs mot toppkonkurrenten Norrby IF på bortagräs på söndag.

Efter den matchen tar Superettan tar landslagsuppehåll till 20 november.

27 av 30 omgångar har spelats av årets Superettan

Tabell Superettan

1. Värnamo IF 56 poäng (redan klara för Allsvenskan)

2. GIF Sundsvall 49 poäng

3. Helsingborgs IF 46 poäng

4.  Norrby IF 42 poäng

5. Trelleborgs FF 42 poäng

Kommande matcher: 

7 november 

Norrby IF – GIF Sundsvall 

20 november 

GIF Sundsvall – Östers IF

27 november 

GAIS – GIF Sundsvall

De två första lagen i Superettan får en direktplats till Allsvenskan och laget som slutar trea får kvala mot det lag som slutar på 14:e plats i Allsvenskan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

GIF Sundsvalls ekonomi

Mer i ämnet