Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Julia Kaldensjö som har spelat hockey sedan hon var fyra år. Vi träffar henne i Gärdehovshallen när hon är där och besöker sitt gamla lag Sundsvall Hockey. Julia har helt tappat suget att spela vidare för Timrå efter alla turer kring damlaget. Foto: Pierre Ragnehag/SVT

Kaosvecka i Timrå IK efter tränarsparken – besked väntas på fredagen

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en hetsig vecka för ledningen i Timrå IK. Beslutet att sparka damtränaren Georgina Farman för bland annat ”brister i värdegrunden” har väckt starka reaktioner.

I onsdags var tystnaden total från hockeyborgen, och det utlovade beskedet på torsdagen kom att utebli, men till på fredag lovar klubben att lägga korten på bordet gällande damlagets framtid.

På lördag ska damlaget spela match hemma mot Skellefteå. Frågan är om Timrå har tillräckligt många spelare att ställa på isen, efter starka reaktioner och hot om spelaravhopp från laget.

– Jag hörde att det bara var åtta spelare på träningen igår, och då lär det väl inte gå att spela, säger Julia Kaldensjö, som själv hoppat av laget i protest mot klubbens agerande mot sportchefen och tränaren Georgina Farman.

I går hölls ett hastigt sammankallat krismöte om situationen, men enligt en spelare som SVT talat med gavs inga klara besked om framtiden.

Skulle Timrå inte kunna spela matchen på lördag i damhockey allsvenskan så kan klubben bötfällas, enligt Sundsvalls tidning.

Imorgon ska ansvariga i klubben ha presskonferens – hör vad Julia väntar sig för svar.

– Vi har haft tre möten den senaste veckan med tre olika personer, det tyder på att ingen i klubben har riktigt koll på damsektionen, säger Julia Kaldensjö. Foto: Pierre Ragnehag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.